Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Polyethyleen verven

Een polyethyleen kano verven. Kan dat?

Polyethyleen verven of schilderen kan.
Een coating aanbrengen alvoren te verven op een bijzondere manier. Onze polyethyleen kano hebben we als proefkonijn gebruikt. Omdat deze gebruikt gaat worden voor het fotovaren in de Wieden & Weerribben, worden er diverse camouflagekleuren opgezet. De basis kleur dient alleen als een soort kleurgrondverf.
Het hele experiment was spannend en ondanks dat alle reacties op deze techniek altijd weer negatief waren, hebben we toch doorgezet en hebben voor ons doel (de Camo kano) een acceptabel resultaat neer kunnen zetten.
Het is ons gelukt om de hechting op het polyethyleen acceptabel te krijgen. Het blijft goed zitten en afschuren kostte na een paar dagen zelfs moeite. Polyecol zoals we deze polyethyleen coating noemen, is toch een taai ventje gebleken. Echter het blijft speciaal, zeker wanneer je super strak werk verwacht. Ook na het spuiten blijf je toch wel wel krasjes zien. 
Wanneer je niet spuit maar er over heen rolt, zullen de krassen verdwijnen omdat deze verf dikker is.

Polyethyleen verven of schilderen kan dus. Ja het kan met Polyecol.

Toch zijn er haken en ogen. Polyecol is zelf geen verf. Maar dit eigen brouwsel hebben we gemaakt voor de hechting. De diverse mengkleuren die door de polyecol gemengd kunnen worden doen hun best, maar zijn nog niet optimaal. Transparant is nog het beste. Er onstaat ook geen vullende werking. Krasjes blijven zichtbaar. Dit is ook zo wanneer je zonder kleurpigment werkt. Dus blanco.

Polyethyleen verven. Geschikt voor kano’s maar ook andere producten.

Deze coating is met 1 laag in principe voldoende dekkend en kan eventueel naar eigen inzicht vaker opgebracht worden. 2 maal kan ook , maar pas na 2 dagen bij 10 graden +
We hebben inmiddels de Polyecol aangebracht en overgespoten met 6  camo kleuren. Dit is een alkydgedragen kleurlak van Fosco verkrijgbaar bij Mercurius. Bijvoorbeeld matte camouflagekleuren voor onze kano die voor natuurfoto doeleinden ingezet gaat worden. Met dit meerdere keren overspuiten is er een extra dekking ontstaan, maar nog niet genoeg.
Polyethyleen verven met deze coating doen we dus met Polyecol. Mooie naam vinden we. Updates en foto’s volgen

Wil je ook eens wat meer info ook over Polyethyleen lassen?, stuur ons dan maar een berichtje. Kijk ook hier eens. Polyethyleen schilderen kan gewoon.