Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Suppen in de Weerribben

Suppen in de Weerribben

Suppen doe je ook met je hele familie. Je ziet soms hele gezinnen suppen en genieten van de mooie natuur.

Suppen over de Wieden of door Giethoorn.
Je kunt ook een supboard huren om de Weerribben te verkenen. Ook in het waterdorp Giethoorn wordt vaak gesupt.

Suppen langs de Waterdorpen. Super Cool.
Sup eens door een van die mooie waterdorpen.
Denk dan aan Kalenberg, Nederland, jonen Dwarsgracht en de Schinkellanden bij Belt Schutsloot.

Suppen in een schitterend natuurgebied

Je kunt geweldig suppen in  De Weerribben. Een geweldig natuurgebied om dit eens al suppent te verkennen. Op een supboard kom je dicht bij de natuur en ontdekt zodoende wat er allemaal gebeurt in dit grootste laagveengebied van Europa. 
Sup door de grachtjes, de slootjes of de kraggen zoals ze dat hier noemen. Het enige wat je hoort zijn de vogels en zacht ruisen van de Flora en het geluid van je peddel. Misschien heb je het geluk een roerdomp te spotten of zelf een otter tegen te komen. 
Maar je kunt ook sportieve meters maken door de waterdorpen zoals bv. Dwarsgracht en Nederland ( Jazeker het waterdorp Nederland). Mogelijkheden genoeg dus om te suppen in de Weerribben. Er is nog meer te doen in de Weerribben

Suppen in de Weerribben en Wieden is super cool!

Suppen in de Wieden en Weerribben is super cool!
De Weerribben is een prachtig natuurgebied in Nederland, gelegen in de provincie Overijssel. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte meren, kanalen en moeraslanden, en is een populaire bestemming voor watersportactiviteiten zoals suppen.

Officieel Stand Up Paddleboarding. Super cool dus
Suppen is een leuke en ontspannende activiteit waarbij je op een groot surfboard staat en jezelf voortbeweegt met een peddel. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van de Weerribben te verkennen. Tijdens het suppen kun je genieten van de rustige waterwegen, de weelderige vegetatie en de diverse flora en fauna van het gebied.

Hier en daar stap je af voor een koele drink.

Maar ook kun je je onderweg een waterterrasje pakken. Je vindt ze hier en daar aan de waterkant. Soms als verlengstuk van een B&B, al suppende kom je ze wel tegen. 

Sup boarding in de Weerribben

Suppen? Dat leer je toch zo?.

Suppen, dat is gemakkelijk om te leren.
Als je nieuwsgierig bent en je wilt eens om zo’n enge plank staan, dan kun je het gewoon eens een keer proberen. Vergeleken met andere board sporten, waar je heel lang mee bezig bent om het onder de knie te krijgen, is suppen snel te leren en zeker ook eenvoudig om te doen. Een lange cursus ben je echt niet nodig.
Steeds weer in het water liggen is er niet bij. De meesten vallen nauwelijks en zijn al heel snel vertrouwd met het board.
Suppen in de Weerribben, da’s pas genieten.
Je raakt heel snel vertrouwd met je board en er zijn ook super stabiele SUP-boards. ‘s-Zomers als het lekker warm weer is, neem je toch gewoon een frisse duik vanaf je board. Je klimpt er gemakkelijk weer op en supt glimlachend verder.

Nog even wat extra info over het suppen


Een supboard huren dat kan bij diverse verhuurbedrijven.
Er zijn verschillende verhuurbedrijven in de omgeving van de Weerribben die supboards verhuren. Je kunt ter plaatse een sup huren en zelfstandig het water op gaan, of je kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan een georganiseerde sup-tour, waarbij een ervaren gids je meeneemt op een mooie route door het gebied.
Bij de Kluft in Ossenzijl vind je alles op vaargebied. Je hier kano’s huren, maar ook kun je lessen krijgen. Wellicht starten ze hier dit seizoen ook nog met suppen. De service en ook de sfeer is hier geweldig. 
Voordat je gaat suppen, is het belangrijk om de veiligheidsinstructies te volgen en ervoor te zorgen dat je over de juiste uitrusting beschikt, zoals een reddingsvest. Ook is het verstandig om rekening te houden met de weersomstandigheden en eventuele regels of beperkingen die van toepassing kunnen zijn op het suppen in de Weerribben.
Al met al is suppen in de Weerribben een geweldige manier om te genieten van de natuur en actief bezig te zijn op het water. Veel plezier!