Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Suppen in de Weerribben

Suppen in de Weerribben

De Weerribben. Een geweldig natuurgebied om dit eens al suppent te verkennen. Op een supboard kom je dicht bij de natuur en ontdekt zodoende wat er allemaal gebeurt in dit grootste laagveengebied van Europa. 
Sup door de grachtjes, de slootjes of de kraggen zoals ze dat hier noemen. Het enige wat je hoort zijn de vogels en zacht ruisen van de Flora en het geluid van je peddel. Misschien heb je het geluk een roerdomp te spotten of zelf een otter tegen te komen. 
Maar je kunt ook sportieve meters maken door de waterdorpen zoals bv. Dwargracht. Mogelijkheden genoeg om te suppen in de Weerribben.

Suppen in de Weerribben

Suppen doe je ook met je hele familie. Je ziet soms hele gezinnen suppen en genieten van de mooie natuur.

Suppen over de Wieden of door Giethoorn.
Je kunt ook een supboard huren om de Weerribben te verkenen. Ook in het waterdorp Giethoorn wordt vaak gesupt.

Suppen langs de Waterdorpen. Super Cool.
Sup eens door een van die mooie waterdorpen.
Denk dan aan Kalenberg, Nederland, jonen Dwarsgracht en de Schinkellanden bij Belt Schutsloot.

Suppen? Dat leer je toch zo?.

Suppen, dat is gemakkelijk om te leren.
Als je nieuwsgierig bent en je wilt eens om zo’n enge plank staan, dan kun je het gewoon eens een keer proberen. Vergeleken met andere board sporten, waar je heel lang mee bezig bent om het onder de knie te krijgen, is suppen snel te leren en zeker ook eenvoudig om te doen. Een lange cirsus ben je echt niet nodig.
Steeds weer in het water liggen is er niet bij. De meesten vallen nauwelijks en zijn al heel snel vertrouwd met het board.
Suppen in de Weerribben, da’s pas genieten.
Je raakt heel snel vertrouwd met je board en er zijn ook super stabiele SUP-boards. ‘s-Zomers als het lekker warm weer is, neem je toch gewoon een frisse duik vanaf je board. Je klimpt er gemakkelijk weer op en supt glimlachend verder.