Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Vogels kijken Weerribben

Vogels kijken Weerribben. Oneindige mogelijkheden

Vogels kijken Weerribben? Dat kan in de Schinkellanden aan boord van de Bluerivers
Aan boord van de Greenrivers fotokano vogels kijken in de Schinkellanden. In Belt-Schutsloot een pracht regio gelegen aan de zuidkant van de Weerribben. En dit, in deze elektrische aangedreven kano kan dat vanaf seizoen 2023. Dan kun je op een heel andere manier naar vogels of wat dan ook kijken dan dat je gewend bent. Direct vanaf het water krijg je een andere kijk op de (water) vogels. Dichterbij, dat is zo’n veel gehoord voordeel. Want met deze volledig gecamoufleerde kano de Greenrivers dring je nog dieper in de waterwereld flora en fauna. Elke maandag, dinsdag of woensdag varen maxiamaal 2 personen gratis mee door dit prachtige gebied. Stap gewoon eens aan boord van deze unieke fotokano.
Ook varen we met de Bluewaters weer door andere delen van de Weerribben, maar deze is voornamelijk bedoeld voor het meer ruimere werk zoals waterlandschap fotografie.

Je vangt met je verrekijker een glimp op van nét die ene vogel

Beide foto’s werden gemaakt door Hans Stephanus.  Ook hij fotografeert graag in de Weerribben.

Vogels kijken of spotten, zoals ook wel gezegd wordt is in de Weerribben een klein avontuurtje. Want wat zijn er veel om waar te nemen. Om er eens een paar te noemen. Zeker in de Schinkellanden. 

De IJsvogel, purperreiger, baardmannetje, lepelaar, rietgors, ooievaar, zwarte stern, roerdomp, bosrietzanger, kleine karekiet, blauwborst, rietzanger, sprinkhaanrietzanger, bruine kiekendief, visdief, koekoek, matkop, snor en fuut.

Vogels kijken in de Weerribben Wieden dat doe je aan boord van de Bluewaters of in die spannende gecamoufleerder Bluerivers.

Bekijk hier iets meer over Belt-Schutsloot
Blauwe reiger Roerdomp Hans Stephanus


De Schinkellanden regio Beltschutsloot

Wat vogels kijken betreft zingt ook de omgeving van Belt Schutsloot een toontje mee, maar er is wel degelijk een pracht natuurgebied wat de naam “De Schinkellanden” draagt. Ten westen van de Arembergergracht in de driehoek Woldweg en Arembergerweg vind je deze prachtige natuur met z’n smalle grachtjes en eilandjes begroeid met riet en natuurlijk toch wel z’n vogels. We mogen hier graag varen met de Greenrivers want de Bluewaters is net even te groot voor de smalle slootjes en minimeertjes. Vogels kijken Weerribben ook in Belt Schutsloot een attraktie, want al zijn er niet veel soorten, toch vliegt er weleens wat unieks rond.
We varen door de Schenkelvaart naar de Mastenbroeker kolk. Ook brengen we een bezoekje aan de Loenert, het Dirkswijde en de Zandgracht. Ook de Venemaat met z’n trilveen kan zo’n fotomoment zijn.
De door natuurmonumenten aangelegde Barsbekertrekgaten liggen ook te wachten, misschien is het nu mogelijk om ook hier eens door deze trekvaarten onringd door trilveen te varen.
Het is natuurlijk altijd weer afwachten wat we tegenkomen. Een tripje met de Greenrivers fluisterkano duurt maximaal 5 uurtjes. De Schenkellanden liggen paralel aan de Aremberger gracht ? Kijk hier maar op de kaart en klik rechtsboven in het icoontje “Topografische kaart aan.