Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Vogels kijken Weerribben

Vogels kijken in en rondom de Weerribben

Vogels kijken Weerribben: In de Schinkellanden en het Kolkjesgebied.
Vogels kijken in de Schinkellanden. Een onderdeel van dat onweerstaanbare natuurgebied de Weerribben. En dit in de elektrische aangedreven kano kan dat vanaf seizoen 2023. Dan kun je op een heel andere manier naar vogels kijken dan dat je gewend bent. Direct vanaf het water krijg je een andere kijk op de (water) vogels. Dichterbij, dat is zo’n veel gehoord voordeel. Want met deze volledig gecamoufleerde kano de Greenrivers dring je nog dieper in de waterwereld flora en fauna. Elke maandag, dinsdag of woensdag varen maxiamaal 2 personen gratis mee door dit prachtige gebied. Stap gewoon eens aan boord van deze unieke fotokano.
Ook varen we met de Bluewaters weer door andere delen van de Weerribben, maar deze is voornamelijk bedoeld voor het ruimere werk. 

Je vangt met je verrekijker een glimp op van net die ene vogel

Beide foto’s werden gemaakt door Hans Stephanus.  Ook hij fotografeert graag in de Weerribben.

Vogels kijken of spotten, zoals ook wel gezegd wordt is in de Weerribben een klein avontuurtje. Want wat zijn er veel om waar te nemen. Om er eens een paar te noemen.

De IJsvogel, purperreiger, baardmannetje, lepelaar, rietgors, ooievaar, zwarte stern, roerdomp, bosrietzanger, kleine karekiet, blauwborst, rietzanger, sprinkhaanrietzanger, bruine kiekendief, visdief, koekoek, matkop, snor.

Vogels kijken in de Weerribben Wieden dat doe je aan boord van de Bluewaters of in die spannende gecamoufleerder maxi kano.

Blauwe reiger Roerdomp Hans StephanusDe Schinkellanden regio Beltschutsloot

Wat vogels kijken betreft springt Beltschutsloot er niet echt uit, maar er is wel degelijk een pracht natuurgebied wat de naam “De Schinkellanden” draagt. Ten westen van de Arembergergracht in de driehoek Woldweg en Arembergerweg vind je deze prachtige natuur met z’n smalle grachtjes en eilandjes begroeid met riet en natuurlijk z’n vogels. We mogen hier graag varen met de Greenrivers, want de Bluewaters is net even te groot voor de smalle slootjes en minimeertjes.
We varen door de Schenkelvaart naar de Mastenbroeker kolk. Ook brengen we een bezoekje aan de Loenert, het Dirkswijde en de Zandgracht. Ook de Venemaat met z’n trilveen is ook zo’n fotomoment.
De door natuurmonumenten aangelegde Barsbekertrekgaten liggen ook te wachten, misschien is het nu mogelijk om ook hier eens door deze trekvaarten onringd door trilveen te varen.
Het is natuurlijk altijd weer afwachten wat we tegenkomen. Een tripje met de Greenrivers fluisterkano duurt ongeveer 6 uurtjes. Iets meer weten over Belt Schutsloot? Dat kan als je hier kijkt.