Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Vogels kijken Weerribben

Vogels kijken Weerribben. Oneindige mogelijkheden

Vogels kijken Weerribben? Dat kan ook in de Schenkellanden bij Beltschutsloot.
Met je eigen gehuurde kano vogels kijken in de Schenkellanden. In Belt-Schutsloot een pracht regio gelegen aan de zuidkant van de Weerribben. En in een kano of in een elektrische aangedreven boot kan dat vanaf april. Je kunt dan op een heel andere manier vogels observeren dan dat je gewend bent. Direct vanaf het water krijg je een andere kijk op de (water) vogels.
Dichterbij, dat is zo’n veel gehoord voordeel. Want met zo’n elektrische boot dring je nog dieper in de waterwereld van flora en fauna.
Vaar ook eens door de Schenkelvaart en verken vervolgens het altijd rustige Boschwijde
Zelf varen we met de Bluewaters weer door andere delen van de Weerribben, maar deze markante boot is voornamelijk bedoeld voor het meer ruimere werk zoals waterlandschaps fotografie. 
Vogels kijken in de Weerribben: Maar ook de Schenkellanden bij Beltschutsloot is een ware belevenis.

Vogelkijkhutten

Je vangt met je verrekijker een glimp op van nét die ene vogel

Beide foto’s werden gemaakt door Hans Stephanus.  Ook hij fotografeert graag in de Weerribben.

Vogels kijken of spotten, zoals ook wel gezegd wordt is in de Weerribben een klein avontuurtje. Want wat zijn er veel om waar te nemen. Om er eens een paar te noemen. Zeker in de Schinkellanden. 

De IJsvogel, purperreiger, baardmannetje, lepelaar, rietgors, ooievaar, zwarte stern, roerdomp, bosrietzanger, kleine karekiet, blauwborst, rietzanger, sprinkhaanrietzanger, bruine kiekendief, visdief, koekoek, matkop, snor en fuut.

Vogels kijken in de Weerribben Wieden dat doe je aan boord van de Bluewaters 

Bekijk hier iets meer over Belt-Schutsloot
Blauwe reiger Roerdomp Hans Stephanus


De Schenkellanden regio Beltschutsloot

Wat vogels kijken betreft zingt ook de omgeving van Belt Schutsloot een toontje mee, maar er is wel degelijk een pracht natuurgebied wat de naam “De Schenkellanden” draagt. Ten westen van de Arembergergracht in de driehoek Woldweg en Arembergerweg vind je deze prachtige natuur met z’n smalle grachtjes en eilandjes begroeid met riet en natuurlijk toch wel z’n vogels. De Bluewaters is net even te groot voor de smalle slootjes en minimeertjes. Eigen- of huurbootjes zijn overal te huur en super interessant om eens te doen. Vogels kijken Weerribben ook in Belt Schutsloot kan een attraktie zijn, want al zijn er niet veel soorten, toch vliegt er weleens wat unieks rond.
Varen door de Schenkelvaart naar de Mastenbroeker kolk. Ook kun je een bezoekje brengen aan de Loenert, het Dirkswijde en de Zandgracht. Ook de Venemaat met z’n trilveen kan zo’n fotomoment zijn.
De door natuurmonumenten aangelegde Barsbekertrekgaten liggen ook te wachten, misschien is het nu mogelijk om ook hier eens door deze trekvaarten onringd door trilveen te varen.
Het is natuurlijk altijd weer afwachten wat je tegen komt. 
Vogels kijken Weerribben. Net iets voor jou? App ons gerust als je nog vragen hebt.