Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Wieden en Blokzijl

           Wieden en Blokzijl.
Aan boord van de De Bluewaters.

Door de Weerribben naar Blokzijl. Met de Bluewaters.
Deze 8 meter lange platbodem werd eind jaren 70 gebouwd. Waar is nog niet duidelijk. Maar wel dat er altijd gedegen onderhoud gepleegd is.
De Bluewaters is in tegenstelling tot dekleinere boten meer voor het ruimere werk. Iets langere afstanden zijn mogelijk en voor waterlandschap- en natuurlijk ook voor vogelfotografie erg geschikt.
Er kunnenmaximaal 2 fotograferende passagiers mee.
Er is mineraalwater,  koffie en koek aan boord. Ook is er een bescheiden maritiem toilet aan boord. Wieden en Blokzijl? Gewoon een leuk stukje fotoavontuur.
De afvaart is in Ossenzijl of Giethoorn. Het tijdstip wordt van te voren afgesproken, maar dit zal liggen zo rond een uur of twaalf..

Foto: Luc van Erlelens

1) WIEDEN EN BLOKZIJL.
Wetering-Giethoornschemeer-WalengrachtBeulakerwijde-Kleine Beulaker-Valsche Trog-Noorderdiep-Blokzijl.
Al zwalkend en fotograferend over het Beulakerwijde, de kleine Beulaker en het Giethoonsche meer, varen we richting Blokzijl waar we tegen vijven zullen aankomen.
In Blokzijl bestaat dan de mogelijkheid om dit historische Zuiderzee stadje op de gevoelige plaat vast te leggen. Op de terugweg nog een stukje zonsondergang op de Beulaker meenemen zou niet gek zijn. Echter dit zal in overleg gebeuren, daar het dan wel een latertje kan worden. ( Zeker 20.00 uur. ’t Ligt ook aan de tijd van ’t jaar en de weersgesteldheid. Wieden en Blokzijl. Deze combi is super geliefd. 
Deze fotovaart begint om een uur of twee. 

2) KALENBERG. Tot april nog even in ontwikkeling
Giethoorn-Beulakerwijde-kleine Beulakerwijde-Walengracht-Giethoornschemeer-Wetering-Heuvengracht- **Heuvenpad- Kalenbergergracht-Kalenberg. We leggen tussendoor nog even in de Heuvengracht aan aan het Heuvenpad, hier kan te voet een mini natuurgebiedje verkend worden bij het diepe Wiede.
Alleen wanneer er een ligplaats en tijd voor is, stappen we hier van boord om wat foto’s rondom het Diepe Wiede te maken.,

3) Rondje Kop van Overijssel  Nog even in ontwikkeling
3) RONDJE KOP VAN OVERIJSSEL. ( Lange reis. Speciaal verzoek ) nog in ontwikkeling
Giethoorn-Ronduite-Arembergergracht-Belt Schutsloot-Zwartsuis-Oude Schutsluis-Zwarte Water-Genemuiden-Zwartemeer-Zwolse diep (Vogeleiland)

Nog vragen? stuur een Appje naar Jan