Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Kano huren Weerribben


Kano huren in de Weerribben met schipper?  Dat is gratis en dan ook nog eens electrisch aangedreven. Ook een kano van meer dan 5 meter lang en geschikt voor 1 schipper (gids) en 2 passagiers, gecamoufleerd enwel. Dat kom je ook niet vaak tegen. Toch kan het en is het zo. Heel gemakkelijk gaan we met de kano op een handig trailertje naar een natuurhelling in het Weerribben en Wieden gebied. De Greenrivers zoals de kano heet, wordt aangewend voor het maken van natuurfoto’s en ook vogelaars maken er gebruik van om in tegenstelling tot de de grotere Bluewaters  in bijna ondoordringbaren spots door te dringen. Net zoals bij de Bluewaters zijn de maandagen, dinsdagen en woensdagen ook voor de Greenrivers gratis en dit óók voor fotografen, filmers en pure natuurliefhebbers. Fotograferen op het water? De mooiste hobby.
Zelf op eigen houtje een kano huren kan ook. Neem dan contact op met. Kabootje een sportieve kanospecialist. 

Kano huren in de Weerribben?  Welkom.

Gratis een kano huren in de Weerribben en vervolgens dit mooie gebied gaan verkennen samen met een ervaren schipper is een avontuur op zich. Echt waar het is nog gratis ook op de mnd, dsd en wsd. Het Bluewaters team verhuurt zelf niet en ook met de Greenrivers kano incl. schipper net zoals bij de Bluewaters kunnen fotografen of natuurliefhebbers in het algemeen gratis meevaren. Zelf huur je bij een Giethoorns botenverhuurbedrijf.

Elektrisch?

Elektrisch kanovaren heeft natuurlijk wel wat. Soms ook afwisselend met peddelen. Fluisterstil, dus diervriendelijk varen.

Peddelen?

Peddelen komt op spierkracht aan. Het is meer een extra gevoel wat hier bij hoort.
Peddelen doen we als het echt stil moet.

Forograferen?

Fotografen en filmers maken vaak gebruik van de totaal gecamoufleerde uitvoering.
Onopvallend in een mooi gebied afmeren en maar wachten op dat lucky shot.

Sight Seeing?

Recreatievaarders nemen vaak de basic uitvoering. Lekker veel natuur bekijken. Hier en daar eens aanleggen om een verkoelend drankje te gebruiken. Goed idee toch?

In de Wieden en Weerribben vaar je met schipper. Er kunnen 2 passagiers mee. Een gemiddelde fotovaart duurt ongeveer 2 uur op 1 volle accu. Een langere vaart kan met een extra accu  3 uur duren. Maar je ligt ook vaak stil en verdekt opgesteld. Dus constant 2- of 3 uur varen gebeurt niet. 2 uur wordt dan ca: 3 uur. En 3 uur ca: 4 uur.
Wil je op eigen houtje en met meerdere personen fotovaren in de Weerribben? kijk dan eens bij de sloepenexpert in Giethoorn.