Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Kano kamperen in de Weerribben

Kano kamperen in de Weerribben.

Kano kamperen is vooral in de Wieden en Weerribben een fantastische manier om te genieten van de prachtige natuur en de rustige waterwegen van dit unieke gebied. De Weerribben is een groot natuurgebied in de kop van de provincie Overijssel, gelegen tussen Steenwijk en Meppel. Het gebied is vooral bekend om zijn vele waterwegen, rietlanden, moerassen en vogelreservaten. En natuurlijk alom bekend van het waterdorp Giethoorn. Kano kamperen in de Weerribben krijgt vaak een start in Giethoorn. Maar je kunt ook starten in Ossenzijl. Ook zonder eigen kano, want de Gele Lis verhuurt de mooiste kano’s.

Hou jij van kano kamperen in de natuur?

Als je van kano kamperen houdt, dan is de Weerribben natuurlijk een geweldige plek om te verkennen. Er zijn talloze kanoroutes die je door de waterwegen en het moerasland voeren, en er zijn verschillende kampeerplekken waar jij je tent kunt opzetten. Mogelijkheden te over. Denk hierbij eens aan de Noorder Stouwe. In de buurt van het Molengat. Een nog niet echt ontdekt natuurgebiedje ten Noorden van Giethoorn. Hier kun je in alle rust kamperen. 2 tentjes hooguit hoor.

Geweldige kanoroutes door dit prachtige natuurgebied.
Ook de Bluewaters vaart door dit prachtige gebied. Kano kamperen in de Weerribben doen we dan wel niet. Met al die dure apparatuur van de fotografen is dit wel tricky.
Een van de populairste routes is de route van Kalenberg naar Ossenzijl. Deze route voert je door smalle, kronkelende waterwegen en biedt een prachtig uitzicht op de weelderige rietvelden en de vele vogels die in het gebied leven. Onderweg kom je langs verschillende kampeerplekken waar je kunt overnachten.

Een goede voorbereiding gaat voor alles.

Als je gaat kano kamperen in de Weerribben, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Het kan in het gebied behoorlijk afkoelen ’s nachts, dus neem warme kleding en een goede slaapzak mee. Ook is het handig om voldoende waterdichte tassen of tonnen mee te nemen om je spullen droog te houden tijdens het varen.
Maar als je goed voorbereid bent, is ook kano kamperen in het weidengebied een onvergetelijke ervaring. Je zult versteld staan van de rust en de schoonheid van dit prachtige natuurgebied, en je zult jezelf opnieuw moeten herinneren dat je nog steeds in Nederland bent en niet in een ver en exotisch land.
Kano varen in de Weerribben? Net iets voor jou! en heb je nog vragen? dan app je toch gewoon even met Jan 06-55-302305