Weerribben
0655302305
info@thebluewaters.nl

Kanovaren in de Weerribben

Kanovaren in de Weerribben. Foto’s maken vanuit een kano

Beleef de Weerribben vanuit een kano. Heb je al eens gedacht aan een actief fotomoment op het water? Opnames maken vanuit een stoere kano in een prachtige natuur? Elektrisch- of peddelend kanovaren in De Weerribben en Wieden is dan vast wel op jouw lijf geschreven. Een super leuke en interessante activiteit in De Weerribben. Fotografeer een grote diversiteit aan flora en fauna. Ook kun je kiezen om met de Bluewaters e gaan varen die de mooiste kanoroutes door de Weerribben vaart.
Kanoën door de Weerribben, dat moet je ooit eens gedaan hebben.

Kano varen in de regio’s van de Waterdorpjes zoals Dwarsgracht, Jonen, Wetering en Belt-Schutsloot in bijna ondoordringbare kraggen  nodigen we je uit om de mooiste foto’s te maken. Kanoën door deze schitterende omgeving is een ware belevenis.
Bekijk ook eens hoe Cool Wildlife  in de USA omgaat met kano fotografie. Bekijk deze prachtige website maar eens.

Kano varen in de Weerribben & Wieden. Avontuur.


Kanoën in de Weerribben wordt steeds populairder. Ook het Bluewaters team is bezig met advies voor fotografen. Vanuit een fotokano maak je ook de meeste mooie opnames. Uiteraard kun je ook met een electrisch aangedreven boor op fotosafari gaan. Je kunt dan ook met met meedere passagiers gaan, maar niet te veel. Je zit elkaar zomaar in de weg. Alleen is zo’n bootje huren vrij duur, althans dat vinden wij.. Meer Info

Meer nieuws volgt.
Klik intussen eens op de onderstaande Kano Bond button. De meest uitgebreide kano website van Nederland en ben je geïnteresseerd om zelf eens iets met een kano te gaan ondernemen, dan is een lidmaatschap van deze Kano Bond onontbeerlijk.

En voor dat we het vergeten. Neem ook eens een kijkje op de kano-avonturenwebsite. Een interessante site van Weerribben gids Arjen Reeskamp. Hij neemt je als je persoonlijke gids per kano mee door de Weerribben. Neem maar eens vrijblijvend contact met hem op.

De Kano Bond Kanoën op het Beulakerwijde

Kanoën omringd door de mooiste natuur.

Kanoën in een schitterend natuurgebied in de Kop van Overijssel.
Dit waterrijke gebied staat bekend om zijn prachtige waterrijke landschap, met de mooiste plekken waar je kunt genieten van kanoën.
Het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit gebied omvat zowel de Weerribben als de Wieden en biedt uitgestrekte meren, moeraslanden en rietvelden om te verkennen per kano. Ook zijn er verschillende kanoroutes beschikbaar, afhankelijk van je voorkeuren en de duur van je tocht.

Ook zijn er zuidelijk van de Weerribben super kanoroutes.
Een andere populaire locatie voor kanoën is de Belter- en het Beulakerwijde, twee grote meren in de regio. Hier kun je genieten van het kanoën op open water en de prachtige omgeving verkennen. Kano varen is ook in deze regio erg aantrekkelijk. Er zijn verhuurbedrijven in de omgeving die kano’s verhuren.

Ook nog iets verder weg gelegen aantrekkelijke kano gebieden.
Daarnaast zijn er nog andere natuurgebieden en waterwegen in de Kop van Overijssel waar je kunt kanoën, zoals de Vecht, het Zwarte Water en de IJsseldelta. Deze gebieden bieden verschillende mogelijkheden voor kanoën en zijn geschikt voor zowel beginners als meer ervaren kanoërs.

Kanoën in de Weerribben, dat moet eens meegemaakt hebben.
Kortom, er zijn verschillende natuurgebieden in de Kop van Overijssel waar je kunt kanoën en kunt genieten van het prachtige waterlandschap. Informeer bij lokale verhuurbedrijven of toeristeninformatiecentra voor specifieke locaties en mogelijkheden in het gebied waar je wilt gaan kanoën.

Met een kano door de Weerribben varen
Kano in Giethoorn en Weerribben
kano varen in Giethoorn

Meer weten over wat voor kano dan ook?

Steek je licht dan eens op bij Kabootje. Alles wat met kanovaren op de Wieden en in de Weerribben te maken heeft is hier aanwezig. Kanovaarders mogen Kabootje niet missen kijk hier maar eens. 

Ja, kanoën in De Wieden is een prachtige activiteit en het is ook zeer geschikt voor kinderen! De Wieden is een natuurgebied dat deel uitmaakt van Nationaal Park Weerribben-Wieden, gelegen in de provincie Overijssel, Nederland. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte meren, moeraslanden en rietvelden, en het biedt een ideale omgeving om te genieten van een ontspannen kano-avontuur.
Kanoën in De Wieden is niet per se een zeer sportieve activiteit, maar eerder een rustige en plezierige manier om de natuur te verkennen. Het is geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus van ervaring, inclusief kinderen. Kanoën biedt een geweldige gelegenheid om samen met het gezin te genieten van de prachtige omgeving, vogels te spotten en te genieten van de rust en stilte van de natuur.
In Ossenzijl, een dorpje dat grenst aan De Wieden, zijn er verschillende verhuurbedrijven waar je kano’s kunt huren. Ze bieden meestal verschillende soorten kano’s aan, waaronder kano’s voor één persoon, kano’s voor twee personen en zelfs kano’s met plaats voor het hele gezin. De verhuurbedrijven geven vaak ook instructies over het peddelen en kunnen je adviseren over mogelijke routes en bezienswaardigheden in het gebied.
Voordat je gaat kanoën, is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Zorg ervoor dat je over reddingsvesten beschikt, vooral voor kinderen, en houd altijd toezicht op hen tijdens het kanoën. Het dragen van geschikte kleding en zonnebrandcrème is ook aan te raden, afhankelijk van het weer.
Kortom, kanoën in De Wieden is een geweldige activiteit voor zowel volwassenen als kinderen. Het is een ontspannen en plezierige manier om van de prachtige natuurlijke omgeving te genieten. Veel plezier met kanoën in De Wieden!